Hergebruik van verpakkingsmateriaal

Wij hergebruiken verpakkingsmaterialen

Het ziet er niet zo mooi uit, maar het is wel duurzaam. De leukste webwinkel op Urk, Creabeads draagt graag bij aan het behoud van de leef kwaliteit op aarde. Voor productie van de dozen is hout nodig, hiervoor worden bossen gekapt en lang niet altijd worden deze weer aangepoot.  Ook kost de productie van karton veel water en energie. Wij willen niet bij dragen aan de productie van extra afval door voor onze klanten nieuwe dozen in te kopen. Die vervolgens in de meeste gevallen weer in de prullenbak verdwijnen. Daarom kiezen wij voor het hergebruik van verpakkingsmateriaal

Wat hergebruiken wij?

Wij hergebruiken de dozen van onze leveranciers, regionale supermarkten, bedrijven uit de regio, etc.. Deze dozen zijn niet mooi, maar wel schoon en goed genoeg om je nieuw gekochte product veilig in te transporteren! Dit is echter niet voldoende om al jullie bestellingen in te verpakken. We kopen daarom ook af en toe dozen in.

Wanneer niet nodig vullen we een pakketje niet op met vulmateriaal. Pakketjes met zware objecten of bijvoorbeeld flessen met vloeistof vullen we wel op, zodat het product niet beschadigd raakt of kapot gaat. Ook hiervoor gebruiken we alleen vulmaterialen die we ontvangen via onze leveranciers of bedrijven uit de regio, we hergebruiken vulmaterialen dus. We kopen geen vulmateriaal.

Wat hergebruiken we niet?

Helaas is het (nog) niet mogelijk om tape her te gebruiken. We hebben het geprobeerd maar het plakt de tweede keer maar slecht 😛 Daarom kopen we wel tape om de pakketjes dicht te plakken. Deze tape is gemaakt van hergebruikt papier.

Facturen, pakbonnen en retourformulieren:

In onze pakketjes zul je geen facturen, pakbonnen en/of retourformulieren aantreffen. Een factuur ontvang je digitaal bij je orderbevestiging, zodat we deze niet hoeven te printen. Je kan hem op je computer/telefoon opslaan, eventueel printen als je dat fijner vindt.  Pakbonnen vinken we digitaal af. Op onze website kun je het retourformulier downloaden als je het nodig bent en deze mag je ook weer digitaal aan ons terug zenden. Een eventuel retourlabel kunnen we je op verzoek toe mailen en kan je zelf printen.

Hopelijk vind je het niet erg dat je doos niet super mooi is, samen werken we aan minder afval 🙂 Daarom kiezen wij voor het hergebruik van verpakkingsmateriaal